Zwerfie

#Zwerfie moet zwerfvuil tegengaan: René Rövekamp haalt zakken vol op in Berkel-Enschot

Geplaatst door

Omroep Brabant
BERKEL-ENSCHOT – De varianten op het smartphonezelfportret #selfie lijken eindeloos, zo is René Rövekamp uit Berkel-Enschot in de ban van de zwerfie. Je maakt dan een foto van zwerfafval dat je opruimt. Rövekamp is fanatiek: Ik haal zakken vol op.

De #zwerfie werd begin februari geïntroduceerd door ondernemer Henk Vrugt. De Amsterdamse stichting Klean maakte het begrip populair op social media.

Overal zwerfafval
Rövekamp raakte snel bevangen door de filosofie van Vrugt en Klean: “Als een kwart van de Nederlanders elke dag één stuk zwerfafval op zou ruimen, was Nederland binnen drie dagen helemaal schoon.”

Die gedachte spreekt Rövekamp erg aan: “Je kunt je ergeren aan zwerfafval, maar je kunt ook in actie komen. Zwerfafval ligt echt overal. Berkel-Enschot is echt vies, maar dat geldt voor alle steden en dorpen.”

Taakstraf
Rövekamp plaatst elke dag wel een #zwerfie op zijn Twitteraccount. “Ik krijg altijd positieve reacties. Sommige mensen moet ik zelfs uitleggen dat ik echt geen taakstraf aan het doen ben”, lacht hij.

Lees verder bij Omroep Brabant: Omroep Brabant 24-03-2014 #Zwerfie moet zwerfvuil tegengaan: René Rövekamp haalt zakken vol op in Berkel-Enschot

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *