Postcodeloterij miljoenenjacht

Postcodeloterij op plastic conffeti jacht

Geplaatst door

Postcodeloterij Miljoenenjacht knalt feestelijk met plastic confetti, want €1.120.000 uitdelen is reden voor een feestje!

Afgelopen zondag keek ik naar aflevering vier van Miljoenenjacht. De meneer in de studio werd met koffertje 13 miljonair. Wauw. Een ongekend hoog bedrag en daarmee mocht Winston Gerschtanowitz op pad om de thuiswinnaar te verrassen.

De Postcodeloterij wilde een feestelijk tintje geven aan de gebeurtenis, waarbij volgens mij de halve wijk uitgelooen was om te zien wat er gaande was in de betreffende straat. Terwijl Winston de woning van de gelukkige prijswinnaars betrad, schoot de organisatie buiten, voor de deur, een confetti kanon af. Feestelijk dwarrelden honderden, misschien wel duizenden goudkleurige plastic snippers door de lucht.

Ik besloot, enigszins jaloers dat Winston niet bij mij aan de deur stond om een bedrag in een koffertje te schrijven, heb ik de site van de postcodeloterij bezocht om mijn verbazing te uiten:

Contactformulier Miljoenenjacht
“Over: Miljoenenjacht,
Betreft: Confetti kanon
Datum aangemaakt: 01/10/2017 21:45
Uw referentienummer: 171001-012952

Beste postcode loterij,

Wilt u (buiten) alstublieft nooit meer een confetti kanon afschieten. Die gouden snippers zijn van plastic en daardoor een enorme belasting voor ons milieu. Meer informatie vindt u op mijn website: [bron – confetti petitie] Ik dank u voor het gratis steunen van nóg een goed doel. Met opgeruimde groet, Rene Rovekamp Zwerfafvalcoach”

We weten dat het slecht is voor het milieu, maar het winnen van een miljoen is reden voor een feestje

Klantenservice – Vandaag belde een medewerkster van de klantenservice mij over dit bericht terug. Neen, helaas had ik geen grote prijs gewonnen. Ze vertelde me, dat de Postcodeloterij wilde reageren op het contactformulier, dat de organisatie beseft dat de plastic confetti slecht is voor het milieu, maar dat het winnen van een miljoen wel reden is voor een feestje. Bovendien had de opnameploeg na afloop alles opgeruimd.

‘Zou dat trouwens een van de koffermeisjes zelf geweest?
Nah, vast niet.’ 

Dat de televisie uitzending door veel mensen bekeken wordt en dat RTL daarmee een voorbeeld functie heeft, daarover was de medewerkster het wel met mij eens. Maar ja, ze hadden toch alles opgeruimd? Nu weet ik bijna zeker dat die stelling niet waar zal zijn. Een aantal snippers die in het donker zijn weggeschoten, hebben dankzij de wind met enige zekerheid een plekje onder de bosjes gevonden of zijn ergens in de goot beland. En dat iets gevierd moet (of mag) worden heb ik ook niet tegengesproken.

‘Ik weet ook zeker dat je geen #zwerfie-oog hoeft te hebben om daar in die straat, over een maand of wat nog steeds gouden snippers te vinden.’ 

Dus alstublieft, kies als organisatie die ook voor duurzaamheid staat, dan een milieuvriendelijk alternatief, zei ik. Een papieren snipper dwarrelt met evenveel plezier een feestvreugde naar beneden. Maar als een vergeten snipper ooit op je bord komt, krijg je daar echt geen buikpijn van. Plastic soep, begint nu eenmaal op de stoep. Daar wil de Postcodeloterij toch geen sponsor van zijn?

Met mijn argumentatie wist de medewerker van de klantenservice niet heel veel raad. En met wijze woorden sloot zij het gesprek af:

“Ik zal het in ieder geval intern doorgeven.”

Postcode Loterij Miljoenenjacht – Aflevering 4

Vandaag is Barbara uit Amsterdam te zien als koffermeisje.

Wil je een automatisch bericht ontvangen als ik hier een nieuw blog of nieuwsbericht post? Abonneer je dan nu.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *