Logo zwerfafvalcoach

Natuurlijk moest er een afvalgrijper* te zien zijn in het logo van Zwerfafvalcoach. Maar het is meer geworden dan alleen dat.

Mijn goede #zwerfie-vriend Henk Vrugt bedacht niet alleen de hashtag #zwerfie. Naast fanatiek en vrolijk opruimende wereldburger is Henk grafisch ontwerper van beroep. Ik ben er trots op dat juist hij mijn logo wilde ontwerpen.

Ik heb het vaak over de Aarde of de wereld iets schoner achterlaten dan ik haar aantrof. Daarom bedacht Henk een wereld die steeds vuiler… of toch steeds schoner wordt?!

Zwerfafvalcoach_losbol_fc
Nachtzijde

De donkere zijde van de wereldbol staat voor de nachtkant, het symboliseert de vervuiling die de aarde langzaam overspoelt.

Dagzijde
De zonnige zijde symboliseert de verschoning van de aarde, mede door het werk van de zwerfafvalcoach. Het is een ‘wassende Aarde’ die de komende tijd steeds lichter wordt, totdat het een vol verlichte Aarde is; ergo schoon.

Steeds schoner
Ik ga er vanuit dat de steeds groter wordende groep vrijwillige zwerfafval pakkers in de hele wereld, ervoor zorgen dat onze Aarde steeds schoner wordt.

Met hartelijke dank en een opgeruimde groet aan Henk ‘@,Hageve‘ Vrugt.

* Een afvalgrijper is geen prikstok. Een prikstok, een handvat met een metalen pin, die gebruikte men vroeger. Een mooi woord voor grijpstok is piquelateur. 

zwerfafvalcoach

Deel dit