Held van Haandrikman

Geplaatst door

We hebben goud!

Op zaterdag 25 maart werd ik door Bert Haandrikman op NPO2 radio uitgeroepen tot ‘Held van Haandrikman’

Iedere week benoemd Bert in het radioprogramma ‘ Hier is Haandrikman‘ uit tot held. Iemand die hem opgevallen is of waarvan hij vindt dat die persoon iets bijzonders doet.


Bert ziet om zich heen ook veel afval liggen en in het kader van de landelijke opschoondag (LOD2017) leek het hem een leuk idee om mij eens in het zonnetje te zetten. Vereerd, omdat ik eigenlijk alleen maar iedere dag ten minste één stukje zwerfafval opraap en als #zwerfie op social media post.

Natuurlijk hartstikke mooi dat er zoveel mensen op LOD massaal de straten opgaan om op te ruimen. Maar net als je tanden die je elke dag moet poetsen, hou je met een jaarlijkse schoonmaak de boel niet schoon. Daarom ruim ik elke dag een beetje op. Waar nodig duik ik tussen de benen van een stel hangjongeren in, om een lege zak chips van de grond te rapen. Die gooi ik dan demonstratief, maar vrolijk weg. Dan vraag ik, terwijl ik verder loop, of zij de rest zelf even willen doen. Plastic soep begint nu eenmaal op je stoep.

Je bent eigenlijk maar een rare snuiter

Bert riep de luisteraars op om ook een #zwerfie te maken en die massaal op social media te zetten. “En dat voortaan iedere dag volhouden”, riep ik maar meteen,

want als je iedere dag iets opruimt, dan kost dat weinig moeite en heb je aan het eind van het jaar een hele berg opgeruimd.

Medaille

Namens alle vrijwillige zwerfafvalrapers in Nederland (en de hele wereld overigens) heb ik met veel trots en plezier de titel en medaille aanvaard. Ik ga die een mooi plekje geven.

Ken je iemand die ook vrijwillig (iedere dag) zwerfafval opruimt, dan is deze medaille ook een stukje van hem/haar.

Dankjewel Bert!

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *