Carnafval 2017 – we vatte d’r intje

Geplaatst door

Knollevretersgat – 26 maart 2017

Allereerste editie van het carnafvalsvegen een succesnummer.

carnafvalsvegen
Aankomst Raad van 11

Om het carnafval zo snel mogelijk weer van straat te krijgen, organiseerde ik voor de allereerste keer het carnafvalsvegen, een nieuwe Brabantse traditie. Zo’n 30 knollevreters (zoals de inwoners van Berkel-Enschot tijdens het carnaval heten) hebben geholpen om de restanten van de carnavalsoptocht op te ruimen.

“Het was wéér schoner dan vorig jaar”, zei Vincent van Rijsewijk (SOK) me, toen hij mij ’s morgens vroeg, als eerste deelnemer van het nieuwe evenement, met kleine maar pretoogjes een hand toereikte.

Mijn grootste verrassing was de komst van Prins Martijn den Irste met de hele raad van 11, die de handen stevig uit de mouwen staken en in een half uur tijd het grasveld voor Boerderij Denissen schoon veegde. En een lol dat de mannen hadden! Zo vatte een van de heren een draagring zonder vuilniszak en een grijper. Hij begon fanatiek te rapen en alles door de ring te gooien: “nou, dat oprapen heeft geen zin, zullen we koffie gaan drinken“.

Helaas moest de Prins en zijn gevolg na een uur weer vertrekken. De carnavalsmis stond op het programma, maar de bijdrage aan de veegploeg was al niet mis! Eerst een kop koffie met koek en natuurlijk een borrel. Immers stond op de advertentie: we vatte d’r intje! Bedankt mannen.

Omroep Brabant deed er radioverslag van en het Brabants Dagblad schreef er ’s maandags een artikel over in de krant. Aan de publiciteit voor het evenement kan het niet gelegen hebben.

Vanuit den Haozenpot vertegenwoordigde Hanneke van Iersel en haar twee kanjers van kleinzonen de veegploeg en ook zij stonden Rudolf te woord voor het artikel in het Brabants dagblad van 27-3-2017.

Dank aan alle deelnemers (in het bijzonder aan degene die ik hier vergeet bij naam te noemen);

Prins Martijn den Irste, de Raad van 11, Vincent, de chauffeur van de bus, meneer met de bladblazer, Marc, Leon, een buurvrouw (met rugklachten nota bene), Anita, Liesbeth, Petra (die vatte d’r ook intje), Ineke, Egideon, Rebecca, Tirza,een toevallige passant, omroep Brabant, Rudolf (Brabants Dagblad) en Boerderij Denissen (voor de koffie en koek).

Tot volgend jaar!

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *