Hallo wereld!

Mijn naam is René Rövekamp en met veel plezier ruim ik dagelijks, minimaal één stukje zwerfafval op. Want zwerfafval, dat laat je toch niet liggen?

Oprapen doe ik therapeutisch voor mijzelf, voor volgende generaties en uit waardering voor onze unieke Aarde. Opruimen van zwerfafval maakt mij gelukkiger, ik zie bloemen en paddenstoelen waar ik vroeger aan voorbij liep. En sinds ik actief opruim, heb ik ineens contact met de nieuwsgierige koeien in de wei.

Pluk de dag, pluk een #zwerfie

Met gemopper over al die troep, komen we geen stap verder. Dat je positief en vrolijk zwerfafval kunt opruimen, dat ga je pas zien als je gaat kijken en voelen als je het gaat doen. Met een gezonde dosis humor kun je het ook volhouden. Door opzichtig en opgewekt op te rapen wat een ander per abuis liet liggen, inspireer je nog eens anderen om mee te doen.

Berichten

Van tijd tot tijd (zeer onregelmatig) schrijf ik een verhaal. Bijvoorbeeld een persoonlijk of inspirerend verhaal over de gevolgen van zwerfafval, over de goedkoopste oplossing tegen de groei van de plastic soep of over iets wat mij verbaasd en verwonderd. Je vindt deze verhalen bij mijn berichten. Hier volgen de laatste drie:

Temp grass

Deel dit